Såja, så ska det vara!

RÖTT!! Det ska vara rött till julen.
Förra julen var jag helt inne i att skaffa svarta julgardiner. Gjorde så, men inte fan var det nå mysigt i köket då.
Nu hänger de svarta gardinerna i hallen istället och mina gamla röda gardiner hänger i köket. Ohhh så fint det är!
Tomtarna har oxå vaknat. Wille väckte dom idag och nu är tomtar överallt.
Jag som annars inte gillar att ha en massa saker o prydnader framme men till jul är det andra bullar. Tomtar tomtar tomtar!!
Ska fortsätta med pyntandet imorrn så det blir riktigt juligt o rött i "stugan"!!!

Tänkte oxå i.o.m detta inlägg ta en längre paus från bloggandet. Och även ifrån att läsa andra bloggar.
Det känns som att man inte behöver umgås med nån längre. Det är ju bara o läsa bloggar så vet man hur alla andra mår och vad de gör. Tycker det är trist att det blivit så.
Har faktiskt vara ganska duktig ett tag nu och försökt låta bli att läsa vad ni gör.
Så ni får räkna med att jag ringer eller kommer förbi istället!! =D

Nå niin....om jag nu inte skriver ett inlägg innan jul så passar jag på att önska er en riktigt GOD JUL!! :)
Fast vem vet, jag kanske får värsta bloggabstinensen och börjar skriva inlägg flera ggr om dagen!!

So long och sköt om er!

Ny vecka...

Swisch så var helgen förbi än en gång. Har faktiskt tillbringat helgen i Luleå hos Berit. Vi har haft tjejmiddag, vi alla som är här från trakterna och som brukar umgås. Knytkalas blev det och sååå mycket gott som vi har ätit. Mysigt och ruskigt roligt hade vi.
Alldeles försent på kvällen (nästan natten) kom vi på att vi skulle ut och dansa. Men jösses vilka köer det var överallt. Men vi var iaf in på Magma (tror det hette så), där det var schlager kväll. Bra musik var det och dansade det gjorde vi. Men efter ett tag upptäckte vi att det var nog en homokväll där....mest av det manliga slaget!!! =0
Så vi drog vidare och gick runt på olika pubar istället.

Nu har Janne bara 2 föreställningar kvar av teatern, onsdag o fredag.
Förresten Li!! Det är på Folkets Hus!!

Så efter allt detta teatrandet har jag förhoppningar om att vår bastu och tvättstuga skall bli färdiga.
Vi har rivit lite i gamla dasset och det lukatr gammal toa därifrån, fruktansvärd lukt. Finns inget fukt, men det luktar så illa....usch!!

Nåja, nu blev det riktig torka i huvvet!!

Ha det bra!!

Översättning!! :)

Igår kväll satt jag och surfade och sökte på nätet om det är någon som skrivit nåt om Teatern. Och då hittade jag en artikel från Pohjolansanomat. I Google finns då ett översättningsverktyg, dvs man kan översätta texten till tex Svenska. Så jag tog ju då och översatte texten från artikeln. Men herregud så jag fick skratta....jag och Janne höll på att bryta ihop när vi läste den översatta texten. Så därför måste jag ju dela med mig av den underbara artikeln.......

Tekniken är inte alltid så fantastisk!!!!! =D


Fairway över - över alven. Filmmanus Mirjam Kalkaji, styrning Martti Kadenius, belysning Tanja Vasenius, Voice Anton Johansson, Pia Produktion Marttinen-Karungi teater. Tecken januari Enbuske, Ros-Mari Barmosse, Nea Ruth, Elo Junttila, maj Franck, Per Edvinsson, Mervi Bucht, Jessica Vanni-Heinänen, Aila Tvättservice, Linda Väänänen, Jennifer Innala och Jan Dambergs. Hanuria spelat Eija-Sinikka Juho. Världen Premiären var i Haparanda Folkets Husissa på fredag 7.11.2008.


Mirjam Kalkaji rötter är Petsamo. Hennes yngre flicka erfarenhet Paatsjoki om reserven, gränsen floden och vattenvägar kontrollera. Kalkaji Fairway är en kännare och mänskliga blickar, varma andliga drama författare. I samtliga av hans verk har en utgångspunkt, någon smärta, som historien går. Hennes teman är ensamhet, mångfald, marginalisering och utslagning, i detta fall, förflyttningar och en lokal identitet, och mina erfarenheter. Mirjam Kalkaji språk från den berörda befolkningen och informella dag mot sitt slut.

Genom att skapa gränser, en nation bygga vägar. Fairway är inte bara en flod. Det är mer. Det är ett sätt att leva, och farleden mellan människor över svårigheterna. Väylänvartinen tähyää farleden över och blinkning.

Martti Kadeniuksen styrning är en tvådelad. Den första visar bygger på realistiska karunkilaispirtin naturscenerier. Den andra granskningen för bilden är oklar bild som växer näyttämösumusta och terävöityy enkel, starkt valokeiloihin. Den första genomgången av realism är det vardagliga, som berättar historien om dokumentation.

Efter ett steg på vägen för bilden kommer att bli inre tanke och "Fairway över" högre upp än den vardagliga. Berättelsen framskrider Nnen Maria Hilman, och världens genom betraktarens sinne syöpyvään mångfald.

Lamporna kommer att skapa bilden av världens sumuefekteineen. Enkel, kraftfull skuggor för att skapa ljus-kottar skär varandra på scenen en helt annan utgångspunkt för den människornas inre rapporter. Ljuseffekter svag effektivitet skådespelerskor överlevnad tid till annan poäng av ljus utanför. Stark kriget röster överraska betraktaren. Konflikter och traumatiska erfarenheter, styrka bör harmonisera hanurin lugnande utseende scenen.


Finländarna flyktingar

"I över" är ett festtåg tal, som diskuterar erfarenheter av effekterna på människor. Syd-Sverige karga norr miniäksi blivit Marianne inte förstår det krigshärjade Finland att bli flyktingar i smärta. Endast i Finland att bli budskapet från döden skulle förorsaka honom för att se mänsklig misär. Väylänvartisten är lika svårt att förstå kopealta imponerande Mariane. Ros-Mari Barmosse tolkar verkligen Maria Nnen personlig kris.

Är en gripande scen där finsk flyktingar, kvinnor står med sina barn, är osäkert öde svenska sidor Fairway porstuassa huset, väntar på sin dom - stanna eller gå. Mervi Bucht, och Aila Tvättservice nuvarande blygsamma, men ljudet av finska kvinnor, som tvingas anpassa sig till en främmande miljö. Men, som försvarar livet för deras familjer.

Nea Ruth, maj Fancki, Jessica Vanni-Heinänen, Linda Väänänen och Jennifer Innala göra rollen som styrt företag drama som spädbarn. Fredag Edvinsson ummikkoruotsalaispoikana har att prata om känslor gryende kärlek till språket.

En farfar och son till dotterns debatt väcker hopp om bättre. Oskar farfar son lovande dotter Britt Enligt den vuxna kommer aldrig att glömma den onda gärningar. De är inblandade i drömmar och idéer. Alltid.

Karungi Theater entusiasten lyckas i en serie att vara försiktiga med harrastajamaiseen ylinäyttelemiseen. Men förslaget återspeglas kärleken till teatern och ingående av allvar allvar.

Karungi Theater presentation är en liten by av hinder att du bara kan uppskatta. Mycket av de aktörer som är den första plats. Men det fanns inte med i förslaget. Den kulturella byn är en resurs som kommer att bidra till en multilateral problem över. Den gemensamma erfarenheter av saker och gör skapar en gemensam anda som kommer att vara till hjälp när andra metoder inte hjälper. "I över" kan också samarbeta med olika åldrar mellan. Sådana mellan generationerna interaktion med samhällets behov.

Vilken succe!!

Teatern i Fredags var JÄTTE bra!! En av de bästa jag sett hittills. Inte bara för att Janne var med där, utan hela handlingen var suverän och proffsigt gjord. T o m Wille tyckte den var jättebra och spännande så han ska/vill se den en gång till.

Jag rekommenderar ALLA att verkligen gå och se den. Följande föreställningar kommer:
Onsdag 12/11 kl 19,00
Fredag 14/11 kl 19,00
Lördag 15/11 kl 17,00
Onsdag 19/11 kl 19,00
Fredag 21/11 kl 19,00

Även om teatern var så bra så måste jag ju säga att Janne var oxå otroligt duktig!! Jag trodde faktiskt inte detta om Janne. =D
Det här var hans "grej", kolugn och riktigt proffsig!!!
Fast alla medverkande var skitduktiga, så otroligt BRA!!

Jag skulle kunna skriva hur mycket lovord som helst om Teatern.
Men det jag vill ha sagt: GÅ OCH SE DEN, DEN ÄR JÄTTEBRA!!!!!!!


Helgen har vi spenderat i Keräs. I lördags var jag med E & T till stan på shoppingrunda. Vi var och spanade in nya köpcentret. Fast där köpte jag inte nåt. Men vilket ställe, rena rama Stockholms stuket! :)
Sen var vi en sväng till Ikea. Fyndade en ny reflexväst åt Wille och en stekpanna åt mig.
Tog oss en liten fika oxå.

Ja, mycket mer har det inte blivit.

Nu ska jag sätta mig och läsa era bloggar. Tror inte jag läst på en vecka. Så jag har nog mycket att läsa igen! :)

Hej hej!

Över älven / Väylän yli

I morgon ska vi på teater premiär!! Ska bli så spännande och se om det blir Hollywood nästa för Janne. =0

Hela hösten har de tränat i princip varje kväll och helg. Så nu är det dags och visa vad de går för! :)

Har frågat Janne om han är nervös, men macho som han är så skulle han aaaldrig erkänna det!


Hade tänkt skriva en massa, men nu är det totalt borta. Telefonen ringer hela tiden, folk som undrar över om Janne är nervös inför imorrn. Så nu ids jag inte försöka skriva mer.

Ha en bra kväll och helg.

RSS 2.0