Hello!!

I´m back!! :)

Jag inte talar så bra svenska längre!! Hahaha!!

Nu är man tillbaka till vardagen igen. Men vilken underbar resa jag har haft. Jag hade lätt kunnat stanna flera dar till där. Vi har nog förlängt våra liv med flera år....herregud vad vi har haft roligt och framförallt skrattat. Tidvis har man haft så ont i magen pga allt skrattande.

Detta blir bara en kortis innan jag drar iväg till jobbet. Man har ju liiiite bloggabstinens. Jag ska försöka hinna skriva och berätta mer ikväll.

Jag vill bara att ni ska veta att jag lever!!

Vi hörs sen senare!!

Bye bye min vänner!!

Imorgon bär det av söderut. Nu har resfebern slagit till ganska ordentligt. Det ska bli jättekul.

Present åt "engelsmännen" fixar jag i Uppsala, har inte haft möjlighet att göra det här hemma. Måste oxå kolla vad de andra ska ha med sig. M har beställt en hel del mat o diverse godis av dom redan.

Jag gruvar mig även för flygresan. Jag har blivit fruktansvärt förkyld och om jag bara är lite täppt när jag ska flyga så känns det som att öronen ska sprängas. Nu är jag JÄTTE förkyld, och hur ska det inte då kännas. Har laddat med nässpray, så jag får nog ta en ordentlig dos innan det är dags att flyga.

Nä, ska börja packa mina grejer. Wille ska strax på friidrotten, och medans han är där ska jag gå över till Helen som fyller år idag....den riktiga födelsedagen är idag.

Ni ska alla ha det bra medans jag är borta. Håll er i skinnet och gör inget dumt!! .D

Heeeeeej Dååååååååå!!!

Kram på Er ALLA!!

Tips!!??

Sitter och funderar vad jag ska ta med mig för present till M och D i Brighton.
Nåt måste jag ju ta med mig när de är så gästvänliga och låter hela konkarongen komma hem till dom. :)

Har ni nåt bra tips åt mig??

Hej svejs!!

Ärligt talat..

Jag hinner inte vara så mycket på bloggen just nu. Jag håller på med att utforska en annan sak jag gått med i. Där kan man oxå blogga....så det är mitt nöje just nu. Lite krångligt är det där, men jag har börjat fatta galoppen lite nu.  :D

Men jag är fortfarande sur över de få kommentarer jag får här....så det så!! :)

Annars då. Den här helgen har gått i slöhetens tecken. Har inte gjort nåt i princip. Mest legat på soffan, har kännt mig riktigt slö. Har även fått så förbaskat ont i halsen....det river som fan. Hoppas bara det går över fort. Vill inte vara sjuk när jag ska bege mig iväg på torsdag till Uppsala och sen vidare till England.

Ikväll har jag varit på en supertrevlig tupperware visning. Ulle var jätteduktig på att "dema". Om 5 månader blir det vår/vinter visning inför skotergrillsäsongen här hos mig, och hos Kajsa om 6-7 månader inför sommargrillsäsongen!! :D

Nå niin....kommer inte på nåt mer. Ha det gott!!

Strejk!!

Anki klagar på vart alla kommentarer är.

Nu tänkte jag gå i strejk!! Jag har i snitt 40 unika besökare per dag....men inte många kommentarer!!
Det är ju så roligt när man kan se på ett ungeför vilka som besöker sidan via räknaren!!

Men som sagt, skulle vara VÄLDIGT roligt att få en kommentar av ALLA som läser!!

Så ioch med detta är det STREJK!!! :D

Ha det bra tills vi hörs igen!!

Gamla inlägg!!

Har börjat läsa mina gamla inlägg som jag skrivit  sedan Oktober 2005...då jag blev en bloggetilainen!! :)

Tror att jag blivit senil Massor av saker jag skrivit om kommer jag inte ens ihåg att det har hänt! Men roligt att läsa är det. Jag har inte kommit så långt....är inne på April 2006.
Märker att man periodvis skriver på olika sätt. Under en viss period svär jag väldigt mycket i inläggen. I vissa perioder tycker jag att man är allt för öppen och skriver om vad som helst....sånt skulle jag aldrig skriva om idag!


Då har denna helgen varit o farit. Sovmornar som jag skulle ha,,,,gick åt pipsvängen. Har sovit så dåligt och vaknat vid 06,15. Men jag har ändå kämpat och legat kvar i sängen till 7-7,30. Igår var vi hela dan o rantade i stan, mommo, moffa, anki o anna. Hittade en del saker åt ungarna....och åt mig själv en reflexväst. Så nu har jag en alldeles egen reflexväst. Behövs ju i detta mörker. Vi lär ju inte få gatlysen i år heller!!


Funderar på om jag ska ta o lägga mig på soffan en stund. Eller om jag ska försöka göra nån nytta, såsom ta en promenad eller så. Fast det lutar åt att det blir soffan....den lockar på mig! :)

Ha en skön söndag!!

Ella!



Vår Ella är ju tänkt att användas som stående fågelhund. Visst, det går bra att stå för småfåglarna på gården. Ja även fjärilar är det inget problem att stå för heller. Hon har ju även varit med på sjöfågeljakten och varit jätteduktig.

Men den här blandrasen som hon är avlar Danskarna enkomt. Labrador och Vorsteh är tydligen en bra blandning för en allround hund. Tex för spår, apportering och då som fågelhund i allmänhet.


Varhe morgon innan Wille far till skolan går han till Ella och ger henne en kram, där hon ligger i sin bädd. Igår morse gjorde han som han alltid brukar. Men plötsligt skriker Wille och hulkar sig som att han måste spy!!
- Mamma, kom fort. Det finns en råtta i köket!! Blääääääääää!!
Jag rusar dit och tor att han skojar.
- Titta i Ellas bädd!!
Jodå, under kudden i hennes bädd kikar en död rätta fram (eller kanske en stor mus ser det ut som).
Hon har för tusan tagit in den och gömt den under kudden!!!

Hennes stora hobby är att jaga möss ute på ängen och dessa tar hon kål på och samlar i en hög vid vedboden....i NORMALA fall!!!


Vi har ju även en skock med älgar som huserar bakom huset i lillskogen.
Även igår morse fick Ella syn på dom. Dom hade kommit alldeles för nära. Så det slutade med värsta älgdrevet. Janne är så imponerad för hon gör precis som en älghund ska göra. Värsta ständskallet och springer runt dom så dom inte kan springa iväg!!
Jag ute och skriker som en tok åt henne att låt bli dom. Låt dom vara. Det ekade över hela byn. Men vid detta tillfället hade inte Ella hörselapparaten på!! Man hörde hur älgkorna (antagligen) stampade, försökte säkert sparka Ella.
In i huset för att hämta visselpipan....som vanligt alltid är borta när man behöver den. Till slut hittade jag den och ut o vissla som en tok!! Det fick Ella att vakna till liv. Var nära att jag missade bussen pga detta!! :)


Morgonens bravader då!! Gick för att hämta tidningen. Och vad ser jag?? Jo Ella, såklart, som nästan hänger i ett träd!!!! Vi har ekorrar som huserar i träden. Och antagligen hade de just skuttat i träden så det luktade väl väldigt gott i träden. Så dit ville Ella.....
Hon är en jäkel på att hoppa, så där stod hon och hoppade och skulle med alla medel upp i trädet!!! SUCK!!!


Sammanfattningsvis kan man säga att Ella är en allround hund. Snart kommer hon väl och säger MJAU!!


Nåja, en liten historia om Ella Bella Mostermella (som Wille kallar henne). Kanske inte så intressant att läsa om. Men var bara tvungen att skriva om henne så man kan gå tillbaka nångång och läsa om tokigheter!! :D

Imorgon!!

Är det fredag! :) Skönt...jag har varit så trött hela veckan. Så det ska bli skönt med lite ledigt!
Det blir nog en gubb & minsting fri helg. Janne och Wille åker till Keräs imorrn och jagar älg. Så imorrn har jag planerat att städa så att jag kan ta sovmorgon på lördag och sen slappa på soffan hela lördan om jag vill.
Fast, det blir nog som det brukar bli. Otroligt pigg vid 6-7 tiden på lördagmorgon.

Är lite smått shoppingsugen...nästan lite abstinens. Skulle vilja spana in affärerna i Ikano huset. Skulle även behöva fara på Handelsporten. Lite smått o gott känner jag för att handla.
- Mommo, är du inte shoppingsugen?? :)


Idag har vi haft utvecklingssamtal med Mattias. Det går ganska bra för honom. Betydligt bättre än förra året iaf.
Inga betygsvarningar än...men det är mycket kvar av läsåret. Eller liten risk finns i Idrotten. Han har slarvat med att ha gymåakläder med sig, och det räknas som frånvaro.  Men nu ska han börja skärpa sig...har han lovat!


Hade oxå sån tur idag!! Satt på jobbet och funderade hur jag ska lösa veckohandlingen....utan att börja dra Wille till stan på kvällen (risk för sovning i bilen). Jag hade sån tur att Kajsa var i stan och handlade. Så jag sprang till Maxi och kunde sen göra en liten handling.
Kanske det blir komplettering till helgen om det blir nån shoppingtur. :D


Willes vän Empo (Emelie) har precis varit o lekt en stund. Wille står i duschen just nu. Sen hopp i säng för honom och jag ska ta mig en kopp kaffe och glo lite på dumburken!

Ha en bra torsdagkväll!!

Ps. LENA!!!!! Jag saknar din blogg!!!!

"Mittiveckan"

Ja då var det iaf onsdag, en dag närmare helgen. :)
Till helgen blir det att bara slappa o vara. Eller nääää, har ju städning att göra. Om jag nu inte tar itu med det imorgon eller på fredag. Här är rena kaoset. Jag fattar inte hur det kan bli så skitigt på en gång. Känns väldigt meningslöst att städa!! :(

Ikväll är det föräldramöte och jag får med mig Janne. Machomacho Janne som tycker att sånt är onödigt. Men i inbjudan hälsade Valle till papporna, och det nappade JAnne på. :D (jaaaa, efter yttepytte förmaning från mig)
Valles föreläsningar är så himla bra tycker jag.

Och denna bloggtorka.....fy vad det är trist när man inte vet vad man ska skriva om.

Så jag önskar er en trevlig kväll!!

Sååå roligt!!

Vilket kalas det var i lördags. Eller man kanske ska säga fest!! Kalas är väl det som barnen har. :)
Det var sååå roligt. Mycket skratt, underbar musik och skojigt folk!
Jösses jag har sån träningsvärk i knävecken!???! Vi har dansat så mycket....och inte vilken dans som helst. Ni vet...så som man dansade på 80-talet. :D
Svetten flödade oxå. Var till och från så svettig, men då frös jag inte heller. Det var ju egentligen inte speciellt varmt i lokalen....så då var det bara att hålla igång ordentligt.
Och tur var väl det oxå....det blev mycket mineralvatten emellanåt, så det jämnade ut sig med den festliga drycken. Så inte alls ont i håret igår. Pigg som en pommac när jag vaknade.

Men usch vad det var äckligt i håret på morgonen. Den typ av frilla jag hade krävde en hel del spray. Och ni kan ju tänka er hur det kändes på morgonen. Men som tur var eldades det bastu hos H & M. Så en rejäl bastu på detta gjorde susen.


Jag har för övrigt hamnat i nån sorts bloggtorka. Det är segt att ta sig till datorn. Så jag tar dagarna som de kommer, om jag ids så är jag här på bloggen.....försöker iaf vara in o läsa era bloggar dagligen...och jag erkänner att jag mest tjuvläser. Torka i att kommentera oxå!!

Nä...nu ska jag börja med middan!!

Ha en bra dag!

Igång igen!

Nu har jag äntligen fått det nya programmet så jag på allvar kan sätta mig en stund här vid datorn. Ska läsa alla era bloggar ordentligt nu...har bara som hastigast spånat igenom de tidigare.

Puh...jag har ett problem! Ska ju på "kalas" i helgen där det är 80-tals tema. Var ju på kupan och sökte kläder, men hittade inte nåt. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Ska iaf söka fram nå gamla jeans och dra tubsockar över byxbenen. Men jag vet inte vad jag ska ha för tröja eller blus. (Mommo, har du kollat kläderna från Tuula?)
Var igår och fyndade på Rusta. Köpte Jane Hellen schampo, hårspray och deo. För Jane Hellen är ju riktig kult från 80-talet. Köpte även en svart kajal och så ska jag måla mig med svart kajal så där innanför...jaa, vad kallas det....innanför nedre ögonlocken! :)
Sen blir det även blå ögonskugga!! Skitsnajsigt blir det!! :)

Det ska bli såå kul. För man ska ju se så gräslig ut som möjligt!!


Igår kom Wille med bussen från Kgi. Jag mötte honom på busstationen. Han hade synkontroll nu efter att han haft lappen i snart 2 månader. Och vilken skillnad. Synen hade blivit dubbelt så bra!!
Vi var även och bytte ut ena glaset på glasögonen. Det glaset var väldigt mycket starkare så han blev lite snurrig i huvudet..

Nu är det livat i vardagsrummet. Gubben har lyckats reta upp Wille när han ska göra sin läxa!! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

Hej hej!

Hej På Er!

Måste skriva ett kort inlägg så ni vet att jag lever!!

Jag väntar fortfarande på serienr till zoom programmet. Fick mail från syncentralen och de har beställt en uppdaterad version av programmet. Därför dröjer det lite innan jag får det.

Annars är allt bara bra. Loppisen i helgen gick bättre än förväntat. Blev av med ganska mycket av mina saker. Inga stora pengar tjänade jag, men det var inte heller meningen. Jag skänkte även bort en hel del. Bättre än att skicka det med Segerlund. På tal om Segerlund. Nu kan jag inte längre slänga så som jag brukar. Fr.o.m idag kör de alla sopor till Boden och då får det bara var brännbara sopor i tunnan. Man måste börja sortera bättre.
Fast jag kommer att sätta mina matrester i tunnan tills man får nån tunna för kompost, eller hur de nu har tänkt sig!!!

Imorgon hade jag tänkt ta mig en tur till Kupan för att se om jag hittar nåt till 80-tals "kalaset" på Lördag. Skulle vilja ha en chockrosa college tröja...men det kan nog bli knepigt att hitta en sån. Men nåt gräsligt borde jag hitta hoppas jag.

Nej, ni får ha det bra tills jag är tillbaka ordentligt!!

Just ja!! Vad härligt skrivet om "Röda skor" Tommy!! Jag hoppas du köpte dig en trisslott!! :D

RSS 2.0