Ella!



Vår Ella är ju tänkt att användas som stående fågelhund. Visst, det går bra att stå för småfåglarna på gården. Ja även fjärilar är det inget problem att stå för heller. Hon har ju även varit med på sjöfågeljakten och varit jätteduktig.

Men den här blandrasen som hon är avlar Danskarna enkomt. Labrador och Vorsteh är tydligen en bra blandning för en allround hund. Tex för spår, apportering och då som fågelhund i allmänhet.


Varhe morgon innan Wille far till skolan går han till Ella och ger henne en kram, där hon ligger i sin bädd. Igår morse gjorde han som han alltid brukar. Men plötsligt skriker Wille och hulkar sig som att han måste spy!!
- Mamma, kom fort. Det finns en råtta i köket!! Blääääääääää!!
Jag rusar dit och tor att han skojar.
- Titta i Ellas bädd!!
Jodå, under kudden i hennes bädd kikar en död rätta fram (eller kanske en stor mus ser det ut som).
Hon har för tusan tagit in den och gömt den under kudden!!!

Hennes stora hobby är att jaga möss ute på ängen och dessa tar hon kål på och samlar i en hög vid vedboden....i NORMALA fall!!!


Vi har ju även en skock med älgar som huserar bakom huset i lillskogen.
Även igår morse fick Ella syn på dom. Dom hade kommit alldeles för nära. Så det slutade med värsta älgdrevet. Janne är så imponerad för hon gör precis som en älghund ska göra. Värsta ständskallet och springer runt dom så dom inte kan springa iväg!!
Jag ute och skriker som en tok åt henne att låt bli dom. Låt dom vara. Det ekade över hela byn. Men vid detta tillfället hade inte Ella hörselapparaten på!! Man hörde hur älgkorna (antagligen) stampade, försökte säkert sparka Ella.
In i huset för att hämta visselpipan....som vanligt alltid är borta när man behöver den. Till slut hittade jag den och ut o vissla som en tok!! Det fick Ella att vakna till liv. Var nära att jag missade bussen pga detta!! :)


Morgonens bravader då!! Gick för att hämta tidningen. Och vad ser jag?? Jo Ella, såklart, som nästan hänger i ett träd!!!! Vi har ekorrar som huserar i träden. Och antagligen hade de just skuttat i träden så det luktade väl väldigt gott i träden. Så dit ville Ella.....
Hon är en jäkel på att hoppa, så där stod hon och hoppade och skulle med alla medel upp i trädet!!! SUCK!!!


Sammanfattningsvis kan man säga att Ella är en allround hund. Snart kommer hon väl och säger MJAU!!


Nåja, en liten historia om Ella Bella Mostermella (som Wille kallar henne). Kanske inte så intressant att läsa om. Men var bara tvungen att skriva om henne så man kan gå tillbaka nångång och läsa om tokigheter!! :D

Kommentarer
Postat av: Eira

Jo - jag älskar o läsa om folks hundar och deras tokerier!!! Snacka om allround!! *asg* Men råtta kanske var lite för mkt att ha hemma i hund-bädden...*urk*

2007-10-13 @ 10:01:58
Postat av: Ulle

Ja, man kan inte anklaga henne för att vara enkelspårig.

2007-10-13 @ 12:03:52
Postat av: joannah

haha hon är rolig lilla Ella, men fy så snuskigt med råttan!

2007-10-13 @ 12:13:42
Postat av: aegnes

jadu, dessa hundar,
ofta roligt med dom. om man nån gång emellanåt slapp städa efter dom. fast nu har ju inte jag nån att städa efter, å d märks. dammsugaren hinner nog torka ihop mellan varven numera

2007-10-13 @ 14:06:57
Postat av: Anki

Hon och Struten passar väldigt bra ihop=)
Struten jagar också allt, även älg.

2007-10-13 @ 16:28:27
URL: http://anki.webblogg.se
Postat av: elli

Men fy så äckligt med en råtta i huset. Jag had svimmat på stuberten!

2007-10-13 @ 19:26:14
Postat av: Nina

Vilken Ella! Hon är ju duktig som tusan :)

2007-10-14 @ 10:01:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
eXTReMe Tracker